اطلاعیه
همه را پاک کن

در پروژه آبیاری با ESP8266، سنسور آنالوگ بهتره یا دیجیتال؟

شروع کننده موضوع
(@negin-abt)
عضو فعال
ملحق شد: 7 ماه پیش

دارم یه پروژه آب‌یاری خودکار طراحی می‌کنم که ESP8266 با سنسور رطوبت خاک به‌صورت دوره‌ای خاک رو چک کنه و پمپ رو روشن کنه. به نظرتون از سنسور دیجیتال استفاده کنم یا آنالوگ؟ دقت چقدر فرق می‌کنه؟ چون قیمت هم تفاوت داره و نمی‌خوام پروژه الکی گرون شه.

پاسخ
8 پاسخ ها
(@nasim-board32)
عضو جدید

دیجیتال که فقط صفر و یک می‌ده، به درد پروژه جدی نمی‌خوره. نمی‌تونی درصد خاک رو بدونی. من با آنالوگ خیلی نتیجه بهتری گرفتم.

پاسخ
(@sina-kit)
عضو فعال

آنالوگ هم اگه جنس سنسور خوب نباشه، بعد یه ماه اکسید می‌شه و دیتا پرت می‌ده. بهتره دنبال سنسور با روکش ضد آب باشی.

پاسخ
(@sajjad-afternoon)
عضو فعال

یه کار ساده انجام بده آنالوگ بگیر ولی از ADC داخلی ESP استفاده نکن. اونم که مزخرفه. یه MCP3008 بگیر، ده برابر دقیق‌تر می‌شه.

پاسخ
(@mani-droid7)
عضو فعال

من حتی از سنسور خازنی رطوبت خاک استفاده کردم. از اونایی که هیچ فلز لختی تو خاک ندارن. خیلی پایدارتره، گرون‌تره البته.

پاسخ
(@maral_azari87)
عضو فعال

اگه دنبال کار دقیق نیستی، دیجیتال سریع‌تره و بی‌دردسر. مخصوصاً اگه فقط بخوای بر اساس "خشک شد، آب بده" کار کنی.

پاسخ
(@arya-rom7)
عضو فعال

با دیجیتال زیاد کار کردم، ولی اصلاً قابل اعتماد نیست. دو تا سنسور هم‌مدل بگیر، یکی همیشه خشک نشون می‌ده، اون یکی همیشه خیس!

پاسخ
(@nasim-board32)
عضو جدید

برای پروژه فضای سبز مجتمع استفاده کردیم. دیجیتال اصلاً مناسب نبود. رفتیم سراغ خازنی آنالوگ با کالیبراسیون دستی.

پاسخ
(@mahsa_lateef)
عضو فعال

نکته آخر اینکه سنسور رو دائم تو خاک نذار. فقط زمان اندازه‌گیری وصلش کن. با یه MOSFET برقشو قطع و وصل کن که زود فاسد نشه.

پاسخ