دارم یه پروژه آبیاری خودکار طراحی میکنم که ESP8266 با سنسور رطوبت خاک بهصورت دورهای خاک رو چک کنه و پمپ رو روشن کنه. به نظرتون از سنسور دیجیتال استفاده کنم یا آنالوگ؟ دقت چقدر فرق میکنه؟ چون قیمت هم تفاوت داره و نمیخوام پروژه الکی گرون شه.
دیجیتال که فقط صفر و یک میده، به درد پروژه جدی نمیخوره. نمیتونی درصد خاک رو بدونی. من با آنالوگ خیلی نتیجه بهتری گرفتم.
آنالوگ هم اگه جنس سنسور خوب نباشه، بعد یه ماه اکسید میشه و دیتا پرت میده. بهتره دنبال سنسور با روکش ضد آب باشی.
یه کار ساده انجام بده آنالوگ بگیر ولی از ADC داخلی ESP استفاده نکن. اونم که مزخرفه. یه MCP3008 بگیر، ده برابر دقیقتر میشه.
من حتی از سنسور خازنی رطوبت خاک استفاده کردم. از اونایی که هیچ فلز لختی تو خاک ندارن. خیلی پایدارتره، گرونتره البته.
اگه دنبال کار دقیق نیستی، دیجیتال سریعتره و بیدردسر. مخصوصاً اگه فقط بخوای بر اساس "خشک شد، آب بده" کار کنی.
با دیجیتال زیاد کار کردم، ولی اصلاً قابل اعتماد نیست. دو تا سنسور هممدل بگیر، یکی همیشه خشک نشون میده، اون یکی همیشه خیس!
برای پروژه فضای سبز مجتمع استفاده کردیم. دیجیتال اصلاً مناسب نبود. رفتیم سراغ خازنی آنالوگ با کالیبراسیون دستی.
نکته آخر اینکه سنسور رو دائم تو خاک نذار. فقط زمان اندازهگیری وصلش کن. با یه MOSFET برقشو قطع و وصل کن که زود فاسد نشه.