اطلاعیه
همه را پاک کن

خروجی ناپایدار از LM393 مشکل نویزه یا طراحی؟

شروع کننده موضوع
(@nima_fox21)
عضو فعال
ملحق شد: 7 ماه پیش

سلام به دوستان

یه مدار مقایسه‌گر ساده با LM393 بستم که ولتاژ باتری رو با یه رفرنس مقایسه کنه. وقتی ولتاژ نزدیک مرز می‌شه، خروجی مرتب تپ‌تپ می‌کنه، مدام روشن‌خاموش. فیلتر گذاشتم درست نشد. چرا همچین می‌شه؟ باید چی کار کنم؟

پاسخ
7 پاسخ ها
(@electric-reza)
عضو فعال

سلام ، چیزی که می‌گی به خاطر نبود هیسترزیس تو مقایسه‌گرهاست. وقتی ولتاژ ورودی نزدیک رفرنس می‌شه، نویز باعث می‌شه خروجی مدام نوسان کنه.

پاسخ
(@sajjad-afternoon)
عضو فعال

باید یه مقاومت feedback از خروجی به ورودی غیر معکوس بذاری. این‌طوری یه هیسترزیس کوچیک ایجاد می‌کنی، و دیگه خروجی پایدار می‌شه.

پاسخ
(@mahsa_lateef)
عضو فعال

دقیقاً. من معمولاً 100k تا 470k بین خروجی و ورودی مثبت می‌ذارم. با یه تقسیم مقاومتی هم می‌تونی مقدار دقیق هیسترزیس رو کنترل کنی.

پاسخ
(@arya-rom7)
عضو فعال

سلام

یه نکته دیگه هم فیلتر تغذیه‌ست. اگه کنار چیپ خازن 100n نذاشتی، حتماً بذار. نویز تو تغذیه خودش کلی ناپایداری ایجاد می‌کنه.

پاسخ
(@negin-abt)
عضو فعال

بعضی LM393ها مخصوصاً مدل‌های چینی، خودشون نوسان ذاتی دارن اگه layout خوب نباشه. پایه‌های ورودی رو هم تا حد امکان کوتاه نگه دار.

پاسخ
(@maral_azari87)
عضو فعال

یه بار همچین مشکلی داشتم و بعداً فهمیدم ولتاژ رفرنسم خودش پایدار نبود. رفرنس اگه نویز داشته باشه، کل مدار قاطی می‌کنه.

پاسخ
(@arashhunter21)
عضو فعال

تو پروژه‌ای که روی باتری کار می‌کرد، هم LM393 گذاشته بودم هم خازن کنار ورودی. در نهایت یه زینر گذاشتم روی رفرنس تا کاملاً ثابت بشه.

پاسخ